Yeni atanan bir memur ne zaman tayin isteyebilir?
Eşleri memur olmayan kişiler de “eş olarak atanma” başvurusunda bulunabilirler. Ancak bu durumda olan kişilerin son iki yılda en az 360 gün prim ödemiş olması gerekir. Bu, memur olmayan eşin 2 yıl içinde en az 360 gün prim ödemiş olması gerektiği anlamına gelir.
Göreve başladıktan sonra tayin olur mu?
Zorunlu hizmet alanında görev süresi: Zorunlu hizmet alanlarında görev yapan öğretmenler, zorunlu hizmet sürelerinin tamamlanması nedeniyle bu alanda belirli bir süre (genellikle 3-5 yıl arası) geçirdikten sonra başka bir yere nakil başvurusunda bulunabilirler.
3 yıl dolmadan il dışı tayin olur mu?
Yeni kurallara göre, kadrolu öğretmenler mazeretli atama haklarını bir yıl sonra kullanabilecekler. İl içi ve illerarası atama hakları üç yıl sonra kullanılabiliyor. Sözleşmeli öğretmenler mazeretli atama haklarını üç yıl sonra kullanabilecekler.
1 yıl dolmadan eş durumu tayini olur mu?
EŞ STATÜSÜNÜN BİR YIL ÖNCE BELİRLENMESİ Yasal bir evlilikte olan kişiler eş statülerine göre atama başvurusunda bulunabilirler. Atama başvurusu sırasında medeni bir evlilik yapmış olmaları yeterlidir.
Tayin istemek için kaç yıl gerekir?
Memurların işe başvurmak için mevcut konumlarında zorunlu çalışma süresini tamamlamaları gerekir. Bu aşamada sözleşmeli personel için daimi kadroya geçiş şarttır. Daimi istihdama atandıktan sonra en az bir yıllık süreyi tamamlamak zorunludur. Başka bir deyişle, işe alınmaya hak kazanmak için 3+1 yıllık çalışma gereklidir.
Memurun ilk maaşı çift mi?
Gelecekte memurlar artık çift maaş almayacak. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle kamu hizmetinde çoklu ödeme dönemi sona erecek. Her statüdeki memurlar yalnızca bir hizmet için maaş alacak.
Kadro aldıktan sonra tayin isteyebilir mi?
Bu alanda çalışanlar, memur olduktan sonra aynı görevde bir yıl çalışmışlarsa atama hakkı elde edebiliyor. 458 bin 615 sözleşmeli personel; terfi, unvan değişikliği, memuriyet güvencesi ve atama imkânları gibi haklara sahip. Kadroya geçişler isteğe bağlı.
İl dışı mehil müddeti kaç gün?
Bu hükümle, aynı görev yerine atananların göreve başlamalarını izleyen ilk iş gününde, başka bir görev yerine atananların ise 15 gün içinde yeni görev yerinde göreve başlamaları gerektiği hükme bağlanmıştır.
Tayin çıkınca maaş ne zaman yatar?
Ücretinin ödenmesi, hizmete başladığı tarihi izleyen ayın başında (15’inde) peşin yapılır. (657 Sayılı DMK Md. 164) (Ücretsiz izinden döndükten sonra işe başlayan personel için de aynı usul uygulanır.) peşin ücret ve 14 günlük bloke ücret almaya hak kazanır. Bir kimsenin çalışmadığı günlere ilişkin kazanılmamış ücretleri için borçları ödenir.
3 yıl şartı kalktı mı?
SORU 3: Görevli öğretmenler için 3 yıllık bir zorunluluk var mıdır? CEVAP 3: Hayır, yoktur.
Tayin çıkınca gitmek zorunlu mu?
(b) Başka bir göreve atanan kişi, atama emrinin kendisine tebliğinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak ve ertesi iş gününde işe başlamak zorundadır. Savaş veya olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılabilir.
4 sene dolmadan tayin olur mu?
– 652 sayılı Kanunun ek 4 üncü maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli öğretmenler, – 663 sayılı KHK’nin 45/A maddesi kapsamında görev yapan sözleşmeli sağlık personeli, 4 yıllık sürenin tamamlanması beklenmeksizin yukarıdaki hükümlere göre atanma haklarını kullanabileceklerdir.
Yeni atanan memur eş durumundan tayin isteyebilir mi?
Memur atandıktan sonra, aile birliğini korumak amacıyla memurun eşi de atanabilir. Bu durumda kurumlar arasında gerekli iletişim sağlanır. Aynı zamanda memur olan diğer eşin de bunu talep etmesi gerekir.
Eş durumu tayini çıkmazsa ne olur?
6. Kanuna uygun olarak yapılmış ve şartları sağlanmış olan eş durumu nedeniyle atama başvurusunun reddi ve iptali talebi, yetkili kurumlarca reddedilebilir ve bu ret kararının iptali için dava açılabilir.
Eş durumu tayini için kaç gün sigortalı olmak gerekir?
Özel sektörde çalışan eşin, ikamet ettiği ilde dört yıl boyunca 720 gün sosyal güvenlik primi ödemiş olması ve atama talebiniz sırasında hala çalışıyor olması gerekmektedir. 720 günlük primler dört yıl içinde kesilebilir ve kişi aynı il içerisinde iş değiştirebilir.
2024 memur tayinleri ne zaman yapılacak?
Buna göre, isteğe bağlı il içi öğretmen görev yeri değişikliği 13-20 Mayıs tarihleri arasında, isteğe bağlı iller arası görev yeri değişikliği ise 3-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak. Mazeretli öğretmen görev yeri değişikliği ise 1-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
Aday memur tayin isteyebilir mi?
Adayın memurluk döneminde iş başvurusu yapılabilir mi? Devlet Memurları Kanunu’nun 54/2 maddesine göre memur adayları memurluk başvurusu sırasında başka kurumlara nakil edilemez.
İlişik kestikten kaç gün sonra göreve başlanır?
Şehir içi nakillerde çalışan, ayrılış gününde veya ertesi gün işe başlar. Şehirlerarası nakillerde ise fesih tarihinden itibaren 15 günlük ek süre sonunda işe başlama süreci başlar.
Kurumlar arası geçiş için kaç yıl çalışmak gerekir?
Kurumlar arası transferlerde aranan birkaç şart vardır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir: Memurun asaletinin onaylanmış olması, yani en az 2 yıl hizmet vermiş olması gerekir. Memurun talebi ve şu anda çalıştığı kurumun onayı olması gerekir.