Siber zeka bilgi yarışması nerede yapılır?
Yarışmaya ilkokul öğrencileri 16-17 Aralık, ortaokul öğrencileri 18-19 Aralık ve lise öğrencileri 20-21 Aralık’ta “siberzeka..tr” adresinden giriş yaparak katılabilecek. Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır.
Siber Zekâ Bilgi Yarışması 2024 ne zaman?
📢 “Siber Zekâ Bilgi Yarışması 2024″te Sıra Ortaokul Öğrencilerinde! Ortaokul öğrencileri; ✅ 18-19 Aralık tarihlerinde adresindeki başvuru formunu doldurduktan sonra. 📨 formda belirttikleri e-posta adresine gelen bağlantıya tıklayarak yarışmaya katılabilirler.
Siber zeka bilgi yarışması kaç soru?
Lise öğrencileri için hazırlanan, 20 sorudan oluşan Siber Zekâ Testi’nin cevap anahtarına buradan ulaşabilirsiniz.
Eba siber zeka bilgi yarışması nedir?
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bu yıl beşincisi düzenlenen Siber Zekâ Bilgi Yarışması ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin siber farkındalık bilinçlerini arttırmayı hedeflenmektedir.
Bilgi yarışmasının amacı nedir?
BİLGİ YARIŞMASININ AMACI VE TANIMI Bu yarışmanın amacı, ilimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında bilgi paylaşımını yaygınlaştırmak, öğrencilere yarışma kültürünü kazandırmak, öğrencilerin birlikte hareket etme, zamanı verimli kullanma ve karar verme becerilerini sınamalarına yardımcı olmaktır.
Dijital dönüşüm ofisi ne iş yapar?
Dijital Dönüşüm Ofisi’nin görevi, kamu kurum ve kuruluşlarının dijital ortama geçmesini, siber güvenlik ve yapay zeka gibi konuları koordine etmektir.
Yapay zeka siber güvenliği bitirecek mi?
Yapay zekanın siber güvenlik açısından en büyük avantajlarının başında büyük veri setlerini anlayabilme ve analiz edebilme yeteneği geliyor. Yapay zeka tabanlı sistemler, anormal aktiviteleri algılamak için öğrenme algoritmalarını kullanarak ağlarda ve sistemlerdeki tuhaf davranışları hızla tespit edebiliyor.
Siber güvenlik dersi nedir?
Kriptografi, ağ güvenliği, zararlı yazılım analiz ve tespiti, adli bilişim, blokzincir güvenliği ve uygulamaları, penetrasyon testleri, mahremiyet korumalı veri yönetimi, siber güvenlik hukuku, siber güvenlik planlaması ve yönetimi müfredatı oluşturan temel ders içerikleridir.
Siber yapay zeka nedir?
Siber güvenlikte yapay zeka , siber tehditleri tespit etmek, önlemek ve bunlara yanıt vermek için makine öğrenimi ve diğer AI teknolojilerinin uygulanmasıdır. AI, güvenlik ekiplerinin çeşitli potansiyel tehditleri tahmin etmesini sağlayan güvenlik teknolojisinde önemli bir yeniliktir.Siber güvenlikte yapay zeka , siber tehditleri tespit etmek, önlemek ve bunlara yanıt vermek için makine öğrenimi ve diğer AI teknolojilerinin uygulanmasıdır. AI, güvenlik ekiplerinin çeşitli potansiyel tehditleri tahmin etmesini sağlayan güvenlik teknolojisinde önemli bir yeniliktir.
Yapay zeka siber güvenliği bitirecek mi?
Yapay zekanın siber güvenlik açısından en büyük avantajlarının başında büyük veri setlerini anlayabilme ve analiz edebilme yeteneği geliyor. Yapay zeka tabanlı sistemler, anormal aktiviteleri algılamak için öğrenme algoritmalarını kullanarak ağlarda ve sistemlerdeki tuhaf davranışları hızla tespit edebiliyor.
Siber farkındalık nedir?
Siber farkındalık veya siber güvenlik farkındalığı, bireylerin dijital ortamda karşılaşabilecekleri tehlikeler konusunda bilgilendirilmesi sürecidir. Bu süreçte, kullanıcılar siber saldırı türleriyle ve saldırıların potansiyel zararlarıyla ilgili bilgilendirilerek, güvenlik konusunda farkındalık kazanmaları amaçlanır.