İçeriğe geç

Gül Deren Ne Demek

Gülderenin anlamı nedir?

Gül toplayan, gül yetiştiren, çiçeklerle iç içe olan Gülderen isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 9’da bir.

Deren kız ismi ne demek?

Deren ismi Türkçe kökenli bir isimdir. “Akarsu” kelimesi doğal su akıntılarını ifade eder. Akarsular, doğada akan hayat veren ve sürekli değişen su kaynaklarıdır. Bu isim, doğanın güzelliğini ve canlılığını temsil eder.

Güldeste adı ne demek?

Burada en önemli kriter Güldeste isminin anlamıdır. Türk Dil Kurumu’na göre Güldeste isminin anlamı şu şekildedir: gül buketi.

Gül isminin anlamı ne demek?

Gül isminin üç farklı anlamı vardır. Birinci anlamı: Sarmaşık ve şekerkamışı gibi çeşitleri olan bir çiçek. İkinci anlamı: Divan edebiyatında sevgilinin sembolü. Üçüncü anlamı: Tasavvufta tevhid inancının sembolü.

Güldehen ne demek?

(güldehen) f. Ağzı gül gibi güzel ve narin olan.

Güldar ne anlama gelir?

Tarihçe. Köyün 1928 kayıtlarındaki eski adı Güldar’dır ve “guldar” kelimesi Zazaca’da “gül ağacı” anlamına gelmektedir.

Deren Kürt ismi mi?

Deren isminin kökeni Deren ismi Türk kökenli bir kelimedir ve sıklıkla “dere” veya “akıntı” ile eşanlamlı olarak kullanılır. Bu ismin doğal ve kültürel bir bağlamı vardır, çünkü Türk kültüründe doğal unsurları adlandırmada en çok kullanılan temalardan biridir.

Deren Arapça ne demek?

Deren isminin Türkçe anlamı “derleyici, toplayıcı”dır.

Lavin ne demek?

Lavin ismi heyelan ve çığ anlamına gelir. Ayrıca bu isim Kürtçede “güzel” anlamına gelir. Özellikle küçük kızlar arasında popüler olan Lavin ismi telaffuz açısından büyük bir popülerliğe sahiptir. Ayrıca anlamı bakımından da oldukça değerlidir.

Gülru ne anlama gelir?

Gulru, çok güzel bir anlamı olan isimlerden biridir. Gulru aslında isminin anlamını yansıtır. Gül yüzlü anlamına gelir. Diğer anlamları ise gül yanaklar ve güzel yüz olarak açıklanır.

Gülçe ismi kaç kişide var?

Türkiye’de Gülce isminde 6.645 kişi var. İstanbul’da Gülce isminde 1.023 kişi var. Ankara’da Gülce isminde 694 kişi var. İzmir’de Gülce ismini kullanan 906 kişi var.

Timur’un anlamı nedir?

“Timur” ismi, 14. yüzyılda yaşamış tarihi bir şahsiyet ve büyük bir fatih ve devlet adamı olan Timur ismiyle özdeşleşmiştir. Timur, Orta Asya kökenlidir, “demir” anlamına gelir ve güç, kuvvet ve kararlılık gibi nitelikleri çağrıştırır.

Lina ismi ne demek?

Zeytin tacını temsil eder. Bu, antik Yunan’da Olimpiyat Oyunları’nın kazananlarına verilebilecek zeytin dallarından veya yapraklarından yapılmış bir taçtır. Kuran’da geçen Lina isminin bir diğer anlamı da hurma fidanıdır.

Eski Türkçede gül ne demek?

Gülü “âteş-i Tur” olarak tasavvur edene, bülbüle “kelîm” denir. Gül aynı zamanda cennet çiçeğidir.

Kuranda gül ne demek?

Lach, Hz. Peygamber’in sembolü olduğu, yüzünün güzelliğini hatırlattığı, mezarının bir “gül bahçesi” olduğu ve insanlığa ilettiği Kur’an-ı Kerim’in “saçılmış gül tohumları” kitabı olduğu ifade edilmiştir. Efsaneye göre gül, Miraç gecesi terinden doğmuştur.

Gülru anlami nedir?

Gulru aslında ismine anlamını yansıtıyor. ‘Gül yüzlü’ anlamına geliyor. Diğer anlamları ise gül yanaklar ve güzel yüz olarak açıklanıyor. Küçük kızlar için anlamlı bir isim.

Gülcihan ne anlama gelir?

TDK’ya göre Gülcihan isminin anlamı: Dünyanın en güzel gülü.

Gülriz anlamı ne demek?

TDK’ya göre Gülriz isminin anlamı: Gül saçan, gül dağıtan.

Gülin ismi ne anlama gelir?

Güle ait, gülden gelen. Gülin isminin kullanım sıklığı: Türkiye’de her 27’de bir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Travesti Escort